Beste kajaks van Decathlon

De beste kajaks in Decathlon

De beste kajaks in Decathlon

Ben jij op zoek naar de perfecte kajak voor jou? Dan is dit hét artikel om de juiste kajak te vinden. Wellicht ben jij een beginner en wordt dit jouw eerste kajak. Het is dan zeker fijn om wat steun te krijgen in deze aankoop, omdat er zeker wat keuzes te maken zijn. Ook als ervaren kajakker, is het fijn om wat extra informatie te krijgen over jou mogelijkheden.

Hieronder gaan we in op een aantal kajaks, die verkrijgbaar zijn bij de Decathlon. We benoemen niet zo maar de beste kajaks, maar we gaan in op verschillende kajaks voor verschillende categorieën zoals een kajak voor beginners, voor meerdere mensen of eentje voor de beste prijs. Daarbij is dit geen verkoop artikel, wij evalueren de kajaks eerlijk en geven jou dus ook de negatieve kanten van elke kajak. Aan het eind van dit artikel ben jij in staat om te bepalen welke kajak het beste bij jou past.

De beste kajak voor beginners

Voor de categorie hebben we gekozen voor de Itiwit opblaasbare toerkajak voor 1 tot 2 personen. Deze kajak heeft een aantal zeer grote voordelen voor als je net begint met kajakken en daarom is deze zo geschikt voor beginners en mensen die eens in de zoveel tijd kajakken. We geven je eerst de specificaties waarna we uitleggen waarom deze geschikt zijn voor beginners.

Specificaties

De kajak is opblaasbaar, dus je kan hem makkelijk opbergen en meenemen in de auto. Daarbij kunnen er 1 of 2 mensen inzitten, zodat je gezellig samen of alleen kan kajakken. De zitjes zijn comfortabel en liggen wat hoger in de kajak zodat jij makkelijker kan peddelen. Tot slot heeft de kajak een brede bodem en brede zijbanden, waardoor de kajak zeer stabiel in het water ligt.

Een kajak voor beginners

Deze kajak is uitermate geschikt voor iemand die gaat beginnen. Allereerst is de kajak zeer makkelijk op te bergen en te vervoeren, dus als jij in een appartementje in de stad woont, zelfs dan is deze kajak geschikt voor jou. Door de stabiliteit van de kajak is deze zeker aan te raden voor korte tot middellange tochten.

Voordelen

Nadelen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en inspiratie.

De beste kajak voor ervaren kajakkers

Natuurlijk hebben we ook een zeer goede kajak voor de ervaren kajakker. Voor deze categorie kiezen wij voor de Itiwit opblaasbare kajak drop-stitch hoge druk strenfit x500 voor 2 personen. Met deze waanzinnige kajak kan jij vrijwel over de hele wereld kajakken. Deze is geschikt voor een kalme rivier, maar ook voor een ruige zee. Door een bijgeleverde tas op wieltjes is de kajak ook nog eens erg makkelijk te vervoeren voor als jij mooie reizen gaat maken op het water.

Specificaties

De kajak is zeer makkelijk op te blazen en is daarbij ook makkelijk te vervoeren door de bijgeleverde tas op wieltjes. Daarbij heeft de kajak een strakke en v-vormige romp, waardoor de kajak niet alleen zeer makkelijk snelheid kan maken, maar ook de ruigere wateren aankan. Hij snijdt als het ware zo door de hogere golven heen. Doordat je de zitruimte goed kan afsluiten zal het water ook niet de kayak inlopen. Tot slot zijn de zitjes door het dichte schuim zeer comfortabel en geschikt voor langere tochten.

Lange tochten voor de echte liefhebber

De kayak is zeer geschikt voor de langere en zwaardere tochten. Het zitcomfort en de mogelijkheid om de kajak makkelijk te vervoeren zonder bijvoorbeeld een auto maken deze kajak geschikt voor de lange reizen op het water. Daarbij kan de kajak zwaar weer en water gemakkelijk aan door zijn romp en glijvermogen.

Voordelen

Nadelen

De beste kajak voor 1 persoon

In de categorie beste kajak voor 1 persoon kiezen wij voor de Ititwit opblaasbare kajak drop-stitch hogedruk strenfit x-500 voor 1 persoon. Dit is dezelfde versie als de vorige kajak maar dan met maar 1 zitje. Deze kajak is vooral ontzettend voor 1 persoon, omdat hij helemaal op jou af te stellen is. Zo wordt het als het ware jouw persoonlijke kajak. Als iemand anders er in wil kajakken, dan is hij ook weer makkelijk verstelbaar.

Specificaties

Zoals gezegd is deze kajak van dezelfde serie als de vorige, dus kan je ook dezelfde specificaties verwachten. Zo is het zitje van dicht schuim gemaakt voor heerlijk zitcomfort. Ook hier zorgt de v-romp voor snelheid en weerbaarheid tegen slecht vaarwater. De stevigheid van de kajak zorgt voor extra weerbaarheid en glijvermogen. Daarbij heeft deze kajak 2 slimme opbergruimtes zodat jij jouw spullen veilig mee kan nemen. Tot slot kan je de voetsteunen, die in de kuip zitten, verstellen zodat je precies goed in de kajak kan zitten. 

Alleen in de kayak

Dat je alleen in de kajak wil zitten, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je alleen gaat kajakken. Maar het fijne aan een kajak voor jezelf is dat je deze op jezelf kan afstellen. Ook is deze kajak zeer geschikt voor 1 persoon, aangezien je veel opbergruimte hebt en de kajak makkelijk op te zetten en te vervoeren is.

Voordelen

Nadelen

De beste kajak voor 2 of meer personen

In deze categorie is de opblaasbare kajak breeze hogedruk 2-persoon van Bickayaks de winnaar geworden. Deze kajak behoort sowieso tot de beste kajaks voor dagtrips en dat zie je ook wel terug in de prijs. Deze is vooral super door zijn stevige structuur. Dit zorgt voor veel stabiliteit op het water. Verder is de kajak makkelijk te vervoeren in een bijgeleverde tas en makkelijk op te pompen.

Specificaties

Deze kayak heeft een aantal bijzondere kenmerken. Allereerst hebben de stoeltjes een hoge rug waardoor je comfortabel zit. Dit maakt het gemakkelijk om langere dagtrips op rustig water te maken. Daarbij heeft de kajak drie opbergruimtes en kan het zware gewichten aan. Zo kan je lekker veel eten meenemen voor tijdens de (ongetwijfeld vele) trips die je gaat maken. Met de v-vormige voor- en achterkant kan je ook nog eens behoorlijke snelheden behalen.

Met z’n tweeën mooie dagtochten maken

Deze kajak is het meest geschikt als je met z’n tweeën mooie dagtochten wil maken. De kajak heeft meerdere opbergruimtes waardoor je veel mee kan nemen en daarbij kan je fijn in de kajak zitten door de comfortabele stoeltjes.

Voordelen

Nadelen

De beste opblaasbare kajak

Hoewel je tot nu toe een aantal geweldige opblaasbare kajaks hebt gezien, kiezen wij in de categorie beste opblaasbare kajak voor de Itiwit opblaasbare toerkajak voor 2 tot 3 personen. Deze kajak is ontzettend veelzijdig en kan met de hele familie gebruikt worden. Daarbij is de kajak te koop voor een geweldige prijs. Kortom, wanneer jij met jouw familie of met vrienden eens in de zoveel tijd wil gaan kajakken, dan is deze kajak helemaal het einde.

Specificaties

Deze kajak is natuurlijk vooral bijzonder doordat hij drie verhoogde stoeltjes heeft. Zo kan je met het hele gezin een dag lang plezier hebben op het water. Daarbij heeft de kajak een zeer brede onderkant en brede zijbanden waardoor hij zeer stabiel is. Tot slot is hij makkelijk op te pompen en op te bergen voor gemakkelijk vervoer en opslag.

Een gezinskajak

Dit is de ultieme kajak voor het hele gezin. De stabiliteit van de kajak door de brede onderkant en zijbanden is de kajak geschikt voor jonge kinderen. De kajak zal niet omslaan en daarom zitten ze veilig in de kajak. De drie plekken geven de ruimte om met het gezin het water op te gaan.

Voordelen

Nadelen

De goedkoopste kajak van Decathlon

Wij begrijpen dat de kajaks hierboven niet goedkoop zijn. Wellicht wil jij het kajakken eerst eens uitproberen voordat je een grote investering in een kajak doet. Daarom sluiten we af met deze categorie, namelijk met de goedkoopste kajak verkrijgbaar bij de Decathlon. In deze categorie wint de Itiwit opblaasbare toerkajak voor 1 persoon. Deze kajak kost €200 en is zeer geschikt voor een beginnende kajakker.

Specificaties

Deze opblaasbare kajak heeft een verhoogd zitje zodat je lekker in de kajak kan zitten en de peddels kan laten rusten op de kajak. Hiermee is de kajak meer geschikt voor de kortere afstanden. Ook is de kajak breed en heeft hij brede zijbanden waardoor hij zeer stabiel is. Dit maakt de kajak de goede keus voor de beginnende kajakker.

Een goede prijs/kwaliteit verhouding

Als je voor een goedkopere kajak gaat, wil je natuurlijk weten wat je inlevert aan kwaliteit. In het geval van deze kajak valt dat erg mee. Het gaat er vooral om dat de kajak niet geschikt is voor de langere afstanden en wilde wateren. Wanneer jij lange tochten wilt maken en op sterke rivieren en wellicht op de zee wil gaan kajakken, dan is dit niet de juiste kajak. Voor korte dagtochten op rustig water, is er niets wat jij mist wanneer jij voor deze kajak kiest.

Voordelen

Nadelen