Beste kajaks van 2021 - Kajakkopen.com

Beste kajaks van 2021

Beste kajaks van 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe kajak, dan is het verstandig om je goed te laten informeren en niet alleen te letten op tips van anderen of bijzondere aanbiedingen. De ene kajak is immers de andere niet. Tal van factoren spelen een rol bij het kiezen van de beste kajak. Het type kajak is van belang, maar ook andere zaken als de afmetingen, de gewenste accessoires, de vorm van de romp en de stabiliteit. Ben je op zoek naar de beste kajaks van 2021, dan zijn dat zeker factoren om over na te denken.

Onderstaand overzicht zal je in ieder geval voldoende inspiratie geven. Of je nu op zoek bent naar de beste opblaasbare kajak, of juist een goede wildwaterkajak zoekt, uiteindelijk wil je de kajak hebben die het beste bij jouw stijl past.

Beste kajak voor beginners

Een goede kajak is niet per definitie een goedkope kajak. Heb je nog niet zoveel ervaring met het varen in een kajak, kies dan voor een kwalitatief goed model. Zo kun je beter kiezen voor een redelijk zware kajak in verband met de ligging in het water. De hardshell kajak Borneo is daarom een van de betere kajaks voor beginners en is prima geschikt om het kajakken te ontdekken. Ook al is deze geschikt voor twee volwassenen, je kunt er ook prima solo in varen.

Het verstelbare zitje maakt dit tot een bijzonder comfortabele kajak en zorgt ervoor dat ook lange vaartochten mogelijk zijn. De kajak is voorzien van handige wieltjes voor het transport, deze kun je tijdens het varen gewoon inklappen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en inspiratie.

Beste kajak voor kinderen

Varen in een kajak is niet alleen voorbehouden aan volwassen, juist voor kinderen is het varen in een kajak spannend en leerzaam. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het varen, leren ze al snel hoe leuk het is. Gelukkig zijn er talloze kajakken voor kinderen zodat je zonder moeite een comfortabele kajak voor ze kunt vinden.

De Aqua Marina Betta Kajak is bijvoorbeeld een van de meest ideale kajakken voor kinderen. De relatief lage zit voelt veilig en beschermd aan en door de stevige rugleuning zit de jonge kajakker comfortabel. Dankzij de twee vinnen ligt de kajak heerlijk stabiel in het water en heeft je kind alle gelegenheid om in deze stoere kajak te leren varen.

De kajak berg je handig op in de bijhorende tas. Deze biedt voldoende ruimte om zelfs de peddels, de pomp en eventuele accessoires op te bergen.

Beste kajak voor professionals

De meer ervaren professional zal hele andere wensen hebben als het op het kiezen van een goede en betrouwbare kajak aankomt. Zaken als de snelheid van de kajak, maar ook stijfheid en stabiliteit zijn juist de punten waar je op wilt letten.

De Strenfit X500 is dan een voorbeeld van een kajak die aan dergelijke hoge eisen voldoet. Een dergelijk model is dan ook ontworpen om er mee uit de voeten te kunnen op de meest uitdagende plekken. Zo is de Strenfit X500 niet alleen geschikt voor de veeleisende recreant, maar kan het ook prima gebruikt worden om mee te vissen. Er is voldoende ruimte om een lichte lading mee te nemen tijdens lange vaartochten. De vormgeving zorgt er tevens voor dat de boot bijzonder wendbaar is. Iets wat de professional zeker zal overtuigen.

Beste kajak prijs/kwaliteit

Bij het kiezen van een kajak gaat het in principe om een aantal belangrijke factoren. Zo zal naast je ervaring ook het doel en je budget een belangrijke rol spelen. Met name het financiële plaatje mag niet onderschat worden. Kiezen voor een goedkope kajak is vaak geen optie omdat je daardoor juist inlevert op de kwaliteit van de boot.

Uiteindelijk bepaalt de kwaliteit de mate van plezier. Een goede kajak met een aangename prijsstelling is bijvoorbeeld de Calletti Originals Kajak. Door de vorm en het materiaal is dit een kajak waar vrijwel iedereen mee uit de voeten kan. De kajak ligt bijzonder stabiel in het water waardoor het spontaan kantelen nagenoeg is uitgesloten. De bijgeleverde stoel zorgt daarnaast voor een comfortabele houding en biedt voldoende ondersteuning, ook als je net bent begonnen met het ontdekken van het varen in een kajak.

Beste kajak om te vissen

Naast kajaks voor beginners, kinderen en professionals zijn er ook speciale kajaks om mee te vissen. Ook al ben je geneigd om te denken dat je voor het vissen genoegen kan nemen met een gewone kajak, kiezen de meesten toch voor een zogenaamde SOT-kajak. De term SOT staat voor ‘sit on top’. Je zit dus als het ware op de kajak en niet er in. Je hebt op die manier meer controle en een beter overzicht. Vanzelfsprekend zijn dergelijke kajaks voorzien van tal van handige accessoires voor de visser. Denk aan extra opbergmogelijkheden en houders voor de hengel. Doordat dergelijke kajaks sterk aan populariteit winnen, hebben tal van vooraanstaande merken dit type kajak in het assortiment opgenomen. Merken als Hobie, Wilderness en Ocean kajaks hebben daarom een naam hoog te houden als het gaat om de kwaliteit van de kajak.

Als wij er eentje mogen aanraden, dan is de Winmax Sit on Top kajak met combi-peddel het overwegen waard. De kajak is enorm stabiel en glijdt heerlijk door het water dankzij de aerodynamische vormgeving. Je kunt er met twee personen in varen, maar ook voor de kajakfanaat die er liever alleen op uittrekt is het een prima keuze.

Beste kajaks 2021 - Beste kajak om te vissen - Kajakkopen.com

Beste kajak voor 2 personen

Varen met de kajak wordt vaak gezien als een erg solistische bezigheid, maar je kunt ook heel goed met z’n twee het avontuur aangaan. Sterker nog, veel kajaks zijn juist bedoeld voor twee personen. In een ideale situatie kun je dus gewoon vertrouwen op de ervaring van de ander, als je zelf net het varen in een kajak aan het ontdekken bent. Vooral als je favoriete bestemming in het buitenland ligt, is het ideaal om het avontuur in een tweepersoons kajak te beleven.

Lees hier onze tips voor een vakantie met je kajak.

Diverse fabrikanten leveren kwalitatief goede kajaks voor twee personen. Zo heeft Itiwit een prima kajak voor twee personen. Het is een opblaasbare kajak zodat je die zonder problemen kunt opbergen en weer tevoorschijn kan halen als het weer begint te kriebelen. De kajak bestaat uit verschillende opblaasbare onderdelen waardoor de kajak enorm robuust oogt. Het voelt supersterk aan en je zit heerlijk comfortabel in de stoeltjes.

Beste wildwaterkajak

Bij de kajak denken de meeste mensen juist aan het wildwatervaren. Eerlijk gezegd is dat ook een van de meest spectaculaire vormen van het kajak varen. Heerlijk als je bent overgeleverd aan de elementen van de natuur en je alle vaardigheden moet gebruiken om de boot veilig door de stroming te loodsen. Dat betekent wel dat een wildwaterkajak aan hele andere eisen moet voldoen in vergelijking met de andere kajaks. Belangrijk om te weten is dat veel kajaks geschikt zijn voor wilde waterstromen en stroomversnellingen. Dat wil niet zeggen dat je met een doorsnee kajak genoegen moet nemen. Een echte wildwaterkajak herken je aan de zit. Je zit vaker afgesloten en dat is niet zonder reden. Je kunt op die manier namelijk veel makkelijker eskimoteren. Dergelijke kajaks zijn daarnaast een stuk kleiner en iets breder dan een doorsnee kajak. Hierdoor zijn ze veel wendbaarder, een eigenschap waar je zeker gebruik van gaat maken tijdens het varen.

Een goed voorbeeld van een degelijke wildwaterkajak is de opblaasbare DDLS kajak en is geschikt voor één persoon. Doordat deze kajak uit verschillende luchtkamers bestaat, heb je de beschikking over een zeer solide boot die heel wendbaar is. Dergelijke eigenschappen komen uitstekend van pas tijdens het wildwaterkajakken. De met PVC versterkte constructie zorgt ervoor dat je in een korte tijd helemaal klaar bent voor het avontuur.

Voor elke kajakfanaat is er wel een kajak die bij hem/haar past. De beste kajak van 2021 is gewoon de kajak waar jij je prettig bij voelt. Daarbij is er uiteraard wel een groot verschil tussen de verschillende soorten. Als beginner zal je hele andere wensen hebben in vergelijking met een professional. Laat je goed informeren en kijk naar de reviews van de verschillende kajakken. Op die manier verzeker je jezelf van een kajak die prima bij je past.